Direktlänk till inlägg 27 januari 2015
Idag bakade vi igen. Bakandet har legat nere ett tag men nu verkar det som lusten är tillbaka. Kreativiteten får flöda, det luktar ljuvligt och hjälp vad rik man känner sig otroligt efteråt. Idag blev det ett matbröd som är supergott med mycket nyttigheter i. Eller nyttigt och nyttigt. Det beror nog kanske på vem man frågar. Vilken hälsoguru man ska lyssna på... Men jag tycker det är gott och det känns bra i själen så ja, det är ett nyttigt bröd.
Havregrynsbröd i långpanna
5 dl fiberberikade havregryn
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
1 dl linfrön
2 tsk salt
7 dl vatten eller mjölk
2 msk olja
50 g jäst
8 dl vetemjöl
Blanda alla torra ingredienser.
Värm vätskan till 37 grader och blanda ut jästen i den. Tillsätt oljan Blanda vätskan med möljbalandningen och arbeta degen i ungefär 5 minuter.
Låt degen jästa i 30 minuter.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt som är 30X40 cm.
Arbeta degen och tryck sedan ut den jämt på plåten.
Skåra till 16 bitar och nagga dem med en gaffel. Pensla med vatten och strö över havregryn och tryck lätt på dem så de ligger kvar.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Grädda i 225 grader i 20-25 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|